Disfuncions sexuals

Les disfuncions sexuals o trastorns sexuals es caracteritzen per una alteració dels processos propis del cicle de la resposta sexual o per dolor associat amb la realització de l'acte sexual.

El cicle complet de la resposta sexual pot dividir-se en les següents fases:

  • Desig: Aquesta fase consisteix en fantasies sobre l'activitat sexual, en forma d'imatges, pensaments, .. i el desig de dur-les a terme.
  • Excitació: Aquesta fase consisteix en la sensació subjectiva de plaer sexual i va acompanyada de canvis fisiològics. En l'home són la tumescència (inflor-engrandiment) del penis i l'erecció. En la dona són la vasocongestión generalitzada de la pelvis, la lubricació i expansió de la vagina, i la tumefacció dels genitals externs.
  • Orgasme: Aquesta fase consisteix en el punt culminant del plaer sexual, amb l'eliminació de la tensió sexual i la contracció rítmica dels músculs del perineu i dels òrgans reproductors. En l'home hi ha la ejaculació, (emissió de semen). En la dona es produeixen contraccions (no sempre experimentades subjectivament com a tals) de la paret del terç extern de la vagina.
  • Resolució: Aquesta fase consisteix en una sensació de relaxació muscular i de benestar general.

 

 

Els trastorns de la resposta sexual poden aparèixer en una o més d'aquestes fases. L'origen de les disfuncions sexuals pot ser múltiple, des de causes psicològiques com a presència de conflictes personals, estrès, conflictes en la parella, .. causes de tipus físic (malalties, diabetis, ..), com per l'ús de medicació (antihipertensius, antidepressius,..).

Portal de Sexologia

Copyright© 2014 - 2023 SIPS  | Avís Legal |  Designed by Imagium Imagium

Facebook

Twitter

Google Plus